Over mij

Mijn naam is Oscar van Voskuilen en in april 2014 heb ik mijn eenmanszaak PPenP (Passie, Plezier en Professionaliteit) opgericht. Mijn vrouw Paula is zo creactief geweest om het PPenP logo te ontwerpen. Het logo verbeeld precies waar PPenP voor staat; voor vreugde, vreugde voor iedereen door verbinding van Passie, Plezier en Professionaliteit. 

Ik werk momenteel als ESG/duurzaamheid coordinator indienstverband bij Mokveld Valves in Gouda. Aldaar ben ik verantwoordelijk voor het 'binnen' brengen van de duurzaamheidstransitie en het 'implementeren' van de gehele ESG accounting & reporting. Ik heb het executive jaarprogramma van de ESG Academy aan de Universiteit van Amsterdam behaald in 2023. Tevens heb ik het certified professional programma organisatieverandering en – ontwikkeling behaald aan de Open Universiteit met docent Thijs Homan. Ik breng meer dan 25 jaar ervaring als (business) controller met mij mee en ik ben gekwalificeerde HBO-docent, bedrijfseconomie/reshaping business education.

 

Lezingen, inspiratiesessies, workshops, complete mastercourses, incompany trainingen en docentprofessionalisering (Hoger Economisch Onderwijs) 

Onder de noemer 'Master Your Impact' verzorg ik lezingen, inspiratiesessies, workshops, complete mastercourses, incompany trainingen en docentprofessionalisering (Hoger Economisch Onderwijs) over onderwerpen zoals: brede welvaart, duurzaamheid, duurzame economie, nieuwe economie, betekeniseconomie, donuteconomie, groene groei-economie, postgroei-economie, ESG, CSRD, persoonlijk leiderschap (waardendriehoek), transitietheorie en systeemverandering.

Ik sta te popelen om 'het verhaal' van duurzame economie met ESG verder te brengen en beweging te creeren. Alles intrinsiek gemotiveerd en waarden gedreven. Ik vraag geen buitensporige vergoedingen en durf te zeggen dat ik een van de beste prijs/kwaliteit/waarde/enthousiastme verhouding biedt. 

 

 

 

 

Happiness Only Real when Shared 

De quote van Christopher McCandless uit de film 'Into the Wild' heeft indruk op mij gemaakt. "Happiness only real when shared" staat voor mij voor het besef van wederzijdse afhankelijkheid als 'grotere waarde' ten opzichte van onafhankelijkheid en eigen belang. Dit is mijn inziens ook de grootste uitdaging van deze tijd. Willen wij de complexe vraagstukken van deze tijd kunnen oplossen dan zullen wij tot het besef van wederzijdse afhankelijkheid moeten komen waarbij het algemene belang 'groter' is dan het eigen belang. 

De grote paradox: de vreugde begint bij jezelf maar je hebt anderen nodig om het écht te laten zijn.

Je bent in eerste instantie verantwoordelijk voor de vreugde in jezelf. Als de vreugde in jezelf er is dan wil ik mijn vreugde delen en overbrengen op anderen. Maar ook bij die ander begint het bij zich zelf. Die ander heeft zelf ook een eigen verantwoordelijkheid voor zijn/haar vreugde. En als de vreugde er bij die ander is en ook door die ander gedeeld en teruggegeven wordt dan is de vreugde pas écht. Dan heb je samen vreugde. Vreugde delen is samen vreugde hebben. Vervolgens is alles mogelijk.

 

Van onderstaand filmpje krijg ik nou kippenvel 

en van deze ook :-)

 

 

 

 

Blogbundel 'reinventing control - op weg naar een nieuw vreugdevol tijdperk voor iedereen'

Het is een verzameling van mijn best gelezen blogs op FM.nl aangevuld met mooie cartoons. 

DOWNLOAD HIER